Monday, 16 May 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI

Klik Ini


Dah lama tak update blog, then bila bukak si Ben Ashaari buat segmen...
Kali ini tentang CINTA..Menarik ni...
So, ape lagi kalau mahu join Klik Sini...

Skop percintaan ini sangat luas. Kali ini, kita berbicara tentang CINTA kita kepada manusia...Saya ingin berkongsi pengalaman saya sendiri..

Setiap orang pasti pernah melalui saat-saat bercinta ketika sekolah dulu kan..cinta itu dipanggil CINTA MONYET...Ala, cinta budak sekolah, ade ape la sangat..Ketika mase umur saya 12 tahun, ade la banyak kes yang budak2 bercouple...alahai..biase lah, budak baru nak up la katakan..saya tidak pernah berkapel tetapi perasaan MINAT & SUKA pada makhluk yang berlainan jantina itu pasti ada..Usah BOHONGlah kalau tak pernah minat atau suka kat someone..kan3?? sebab saya pun ade minat jugak kat sorang budak laki ni mase sekolah rendah dulu..hihihi...


Tapi, sejujurnya saya tak pernah bercouple sehinggalah ketika umur 17 tahun, mase nak ambil SPM...
Memang cari nahas betul start couple mase nak ambil exam..haih, fiqa2...
First couple saya ialah seorang yang saya langsung tak ada perasaan kat dia..macam mana nak kata cinta padahal rasa sayang pun tak ada kan? So, hubungan tu bertahan selama sebulan..Mungkin saya terima sebab  gatal2 tangan nak rasa mcm mana couple..ahaha..sory beb..Lagipun, saya tak bersedia nak bagi komitmen..

Selepas lelaki itu, adelah lelaki yang lain pulakk, tapi mcm biasa tidak bertahan lama sebab saya seorang yang BERHATI KERING...mungkin mulut cakap sayang tapi hati tidak..semua orang tahu yang saya ni sseorang tak berperasaan...mcm tak ada jiwa...yeah, betul tu, sebab saya bukan mudah untuk JATUH CINTA...Dan, disini saya ingin membuat pengakuan bahawa Saya, Nur Afiqah Azhar, kad pengenalan 920310-XX-XXXX tidak pernah ada CINTA PERTAMA a.k.a First Love....Sekian, terima kasih.. :D

Saya tak pernah ada cinta pada sesiapa pun dari dahulu sampai sekarang sebab CINTA saya hanya untuk siapa yang bakal jadi SUAMI saya..Maybe saya pernah sayang kat orang tapi tidak sampai tahap CINTA..
Sorry kepada bekas2 teman lelaki saya...saya hanya pernah sayang kat awak tapi tidak pernah cintakan awak..Niat saya ialah saya mahu bernikah dahulu, kemudian baru bercinta dengan suami saya..Itu yang saya mahu, kepada bakal suami saya diluar sana, saya akan tunggu untuk bercinta dengan awak nanti ye..Dan bagi saya pula, KEJUJURAN, KEPERCAYAAN & KESETIAAN yang paling penting dalam hubungan..

P/S: My future husband is just out there but he is just with all the wrong women..hihihi..
        


2 budi bicara:

Cik Kamoo said...

cinta itu subjektif...kalau betul caranya memang indah!

Cinta lama2 pun penat kalau tak menjadi ... hu hu! Pendekatan terbaik .. nikah then bercinta! Mesti indah kowt...he he he


siap ada pengakuan tu ... hu hu terbaik sungguh dik

wanie misa amane said...

setiap pasangan mempunyai pengalaman percintaan yang berbeza-beza dan cuma pasangan tu je tau isi hubungan mereka kan ?

Post a Comment

@