Friday, 3 June 2011

kalau tak nak, jangan dibunuh!!!..please aku mohon

Assalammualaikum....

Kelmarin kes campak bayi dari tingkat tinggi, hari ni dengar cite buang bayi pulakk..
Nilah manusia zmn sekarang yg semakin hilang pertimbangan & nilai2 kemanusiaan dlm diri...
Kalau tak nak bayi tu pun, janganlah dibunuh...
kalau dibunuh maknanya korang dah mencabuli hak Allah..
Korang main2 la bunuh bayi yg tak berdosa tu, nanti korang menyesal tak sudah...
Bayi tu bernyawa bukan anak patung, kpd orang yg bunuh bayi tu, tak kesian ke kat baby tuh??
Udahlah kecil, tak bermaya pulak, boleh je buang sesuka hati...
Ingat sampah ke??? Baby tu ada nyawa la....jgn ikut suka buang merata2...
akhirat nnti baby tu akan tuntut kpd org yg buat durjana kat dia untuk bertanggungjawab...
Aku ni bukan la baik sgt tp alhamdulillah, masih lagi ada sifat belas kasihan dlm diri ni...
Tak sanggup nak tengok benda2 cmnih...
Please, aku mohon, jgn buat mcm tu..kesian kat baby tuh...

p/s: sian tgok baby kena buang ni, ape la nasib diorang besar nanti..huhu

1 budi bicara:

GeminiGurlz said...

ya.. dieorg pun nk hidup jugak... lau xmampu nk sara hidup baby tu... bagi la kat org lain yg mampu.. sekurang2nya dapat juga die lihat dunia ni... -_-

Post a Comment

@