Friday, 29 April 2011

Udah-udahlah kahwinnye

Disebabkan sekarang orang sibuk berkata-kata pasal royal wedding kat facebook la, kat blog la, kat mane-mane je, so, nak ulas la sikit......

Kalau cakap pasal royal wedding mesti grand punye...berbaloilah dengan duit yang dikeluarkan...

Tapi, kalau orang kebanyakan macam aku nie kahwin, alah, simple sudah...
Entah kenapa, tapi aku tak pernah berangan majlis perkahwinan aku nanti macam mana...

Aku pernah suarakan kat opah aku yang bila aku kahwin, aku tak nak sanding, malu ah..awwww.. :p
Lepaih tu, opah aku kata, boleh je tak nak sanding tapi kalau boleh mesti sedara-mara nak tengok aku bersanding jugakk lebih-lebih aku ni anak sulung, cucu sulung, cucu sedara sulung & cicit sulung.....
(ala, cakap jelah kena sanding, tapi aku bernasib baik sebab opah aku tak suka paksa-paksa aku, yeay!!)

Ala, tak suka la..nikah cukup la...lepas tu, buat kenduri makan-makan..habis ceghita...
Tapi, ini yang aku nak la, lain orang lain cara...
Yang pasti, aku nak bernikah dan berkahwin sebab ia salah satu ibadah, nak ikut sunnah Rasulullah SAW..
Tapi, lambat lagi la weh, blajo pun tak habis lagi...bising mak gue nanti..
Calonnya pun tak ada weh..boringg kan?? :P


Walau apa pun, jodoh, maut, ajal, rezeki semuanya Allah dah tentukan, yang penting kita mesti BERUSAHA...mcm aku final exam skrg, dah berusaha sebaik mungkin, sudah berdoa dan sekarang hanya berserah dan tawakal kepada Allah...

(Islamic's way of LIFE)

0 budi bicara:

Post a Comment

@