Saturday, 16 April 2011

Hurm, bad day...


Life, life, life.....
sometimes people said that life its not FAIR??
It is true??? hurm,
I don't think so...
But, as for me,
It is only a test for us...wasn't it right?? perhaps..
Allah will not test us if we couldn't bear it.. :-)

Kenapa lah perlu ada org yg dtg untuk menghancurkan kebahagiaan org lain?
Lebih2 lagi bila org tu sudah ada yg PUNYA....

I have a story to share........

Saya kenal ada sorg uncle ni...age around 38 something...
Dia dah married and has such a HAPPY FAMILY with two kids..



Dia ada sorg kwn pmpuan nie, hari2 pmpuan tu cite pasal hidup dia yg tak bahagia...
Pmpuan tu ada masalah dgn family mertua dia...
Hari2 dia cerita kat uncle ape sahaja yg brlaku dlm hdup dia...
And a day, he told me that dia ada perasaan SAYANG pada pmpuan tuh...

For me, it was wrong when you already MARRIED but has a feeling for someone else that not belongs to you..
Ada hari tu, I marah kat uncle tu smpai nangis sbb semua nie...

I tahu, I'm just a 19 YEARS OLD gurl tp pndai2 nk ckp pasal bnda nie...
Tp, saya pun boleh brfikir la...dkurniakan AKAL oleh Allah S.W.T untuk berfikir...

Adalah SALAH untuk org yg sudah BERKAHWIN untuk ada rasa SAYANG pada org lain yg juga SUDAH BERKAHWIN.....

I guess rasa syg uncle pada pmpuan tu sbb uncle rasa simpati dgn ape yg brlaku dlm hdup dia...
Tp, fikir sikit boleh tak uncle....
FIKIRkan ape yg wife uncle dah korbankan untuk uncle selama ni...
Dia snggup tinggalkan FAMILY dia selama setahun untuk smbung belajar sbb uncle yg suruh kan???
Tp, mcm nie balasan yg uncle bagi kat dia????

ITS NOT FAIR ok....

Kesian wife uncle nanti...
Are u willing to have someone that u love after u have a SYMPATHY towards her?????
BUT, at the same time, u LOST the thing that u already have???


Takkan uncle nk family uncle jadi berantakan...
Think wisely uncle...PLEASEEEE... 



(One of the part in our LIFE)

0 budi bicara:

Post a Comment

@